vineri, 11 martie 2011

Certitudine

Adevărata răzbunare a omului inteligent faţă de persoana care i-a greşit sub o anumită formă este ... iertarea acestuia. Oare nu aceasta arată superioritatea gândirii logice , inteligenţa reală în forma ei pură ?
A fi superior celor din jurul tău în ziua de astăzi echivalează de fapt cu expresia de "a fi OM".De ce oare nu tindem cât mai mulţi dintre noi a avea această calitate, care este la îndemâna noastră totuşi şi care ne-ar diferenţia clar de ceilalţi...oameni?...
A avea o conştiinţă superioară nu necesită neapărat suprainteligenţă,suprapregătire profesională,nu trebuie să fii savant sau să posezi diplome de doctorat,masterat, etc.,etc.,etc...Totul e să gândeşti în spiritul realităţii,în spiritul ideii de puritate sufletească,a frumuseţii interior-morale.Aceasta este adevărata conştiinţă superioară!

Un comentariu:

  1. Mda...Dar stii ce este cel mai rau? Ca acea persoana inteligenta trebuie sa suporte intr-un fel sau altul ipocrizia, prostia, grandomania si toate celelalte aspecte negative ale fiintei umane. Si pana la urma cu ce se alege? Este luat de prost. Este bine sa cedezi, dar nu mereu .

    RăspundețiȘtergere